John F. Kennedy

nedjelja , 24.11.2013.

Koji dan kasnim, ali nema veze...., Do nedavno kad bi mi netko spomenuo kennedyja ili bi negdje procitala nesto jedina asocijacija mi je bila voljeni americki predsjednik ubijen u atentatu u dallasu, tajna veza sa marilyn monroe i dobro obucena njegova zena zapravo vise imam asocijacija na jackie nego na johna, sve dok prije nekih mjesec dana nisam pogledala film JFK (1991.g.) - oliver stone.

Kako zaustaviti nezaustavljivi vlak? Ubrzavanjem dok ne ispadne iz tračnica. Kako zaustaviti teoretičare zavjere? Ubacivanjem gomile izmišljenih teorija.

U petak 22.11.2013 je bila obljetnica 35.po redu americkog predsjednika (najmladeg to tada) JFKennedyja koji je preminuo prije 49 godina u 12:30 u dallasu (texas). (za one koji zele vidjeti atentat neka si tipkaju na youtube) pogoden je u vrat i lubanju, u autu u kojem je sjedila njegova supruda jackie (jacqueline) i teksaski guverner john connally i njegova supruga. guvernera je ranio treci ispaljeni meta. hitci su ispaljeni sasestog kata, a predsjednik je umro 30 min nakon pucanja, dok je guverner prezivio. navodono ga je ubio lee oswald koji je ubijen takoder u roku od 48 h, i tu dolazimo do teorije zavjere - da li je oswald djelovao sam ili bio marioneta.

Ono sto je ovog voljenog predsjednika stajalo zivota je bio program za gradansku ravnopravnost crnaca koji je predlozio kongresu (najrevolucionarniji cin od lincolna - 13.amandaman - amandman jednakosti i slobode), tiskao je drzavni novac, nije dao da kamatari federalna banka koja nije americka nacionalna banka vec banka u vecinskom vlasnistvu privatnih stranih bankara, htio je zaustaviti rat u vijetnamu, a i pred novinarima je imao govor o tajnim drustvima tzv. pravim vladarima svijeta (iz sjene), nekooperativnost i protivljenje u izradi atomske bombe, divljenje hitleru za vrijeme studentskih dana, cesti obilasci njemacke prije i nakon rata,....



ali sta mene od svega najvise zivcira je to sta npr nakon eto 50 godina ubojstva kennedyja jos se svi furaju na gledanje snimki, na teorije zavjere koje su presmijesne, jos se nezna tko ga je zapravo ubia, ali tocno cu vam ja reci o cemu se radi, o prodavanju americkog brenda jer je amerika jedan veliki crv koji se svugdje uvlaci, plasira svakakve gluposti koje sluze za ispiranje mozga, sta su uopce ameri kvalitetno napravili ikad? da nisu europljani otisli preko bare po sumama amerike bi jos trcali goli indijanci, ukrali su toliko nepatentiranih proizvoda europljana kao npr struju, a u svijet su pustili mcdonalds, burger king, coca colu, pepsi, zaglupljuju svojim stupidnim plitkim filmovima i serijama, forsiraju brend kako zene i muskarci moraju izgledati, cijeli svijet teroriziraju sa svojim glupim idejama, svugdje se mijesaju, pa gamad je cak i krizu pokrenula, ali boze hvala ti na edgaru allanu poeu, faulkneru, hemingwayu... forsiraju svoje glupe talk show-e, glupe proizvode, ma cijeli svijet maltretiraju sa svojim idejama i sa svojom povijescu, ma je li sramota sta hrvatska djeca bolje znaju ta njihova pisljiva dva tri rata i par generalcica nego povijest domovinskog rata ili ndh ili sfrj? uzas, i cekajte malo, zasto djeca moraju bolje znati tko je lee oswald nego gavrilo princip? zasto hrvatska djeca bolje znaju da je bio atentat na kennedyja nego za npr sarajevski atentat? zato jer su amerikanci maheri za upravljanje mase i privlacenje pozornosti, amerikanizacija je bolest protiv koje se trebamo odlucno boriti!

zao mi covjeka i marama crnih, ali amerika sebi dize na popularnosti sa svojim teorijama zavjere, kennedy vjecno zivi, zapravo on ce biti najdugovjecniji predsjednik amerike - svaki dan druga teorija, ma dok u kennedyjevu smrt ne budu umijecani vanzemaljci i ljudi gusteri iz podzemja sve vas smatram neozbiljnima i teorije netemeljite, ali kljucni je problem sto su ejlijeni umjesani u sve pa nemaju vremena da budu i u americke atentate.. ma naivna sam i ja, sad samo cekam kad ce ameri objavit da je kennedy viden u meksiku kako pije koktel i nosi sombrero, pa pogledajte sta je sa elvisom, eno najnovija teorija da pjeva po pirevima u andromedi.... a ja se smijala kad sam gledala man in black. a ko zna, mozda je treci hitac ispalio i josip perkovic,...

moguce i da ga je ubio linic jer nije imao fiskalnu kasu u bijeloj kuci, mozda je on covjek guster?

TEORIJE ZAVJERE

najmanje 60% amerikanaca ne vjeruje da je jfk-a ubio oswald, teorije zavjere i dalje prevladavaju - radikalna ljevica, reakcionarna desnica, mafija, cia, fbi, kubanci, sovjeti, americka vojska, izraelska tajna sluzba, potpredsjednik lyndon johnson ili npr neko od navedenih u kombinaciji..... lee oswald je bio u sredistu svih tih teorija jer su dokazi protiv njega bili takvi da ga je nemoguce izostaviti. u meduvremenu je čarobni metak jedno zrno koje je mijenjajuci smjer pogodilo kennedyja i tesko ranilo guvernera connallyja pridonijelo raspirivanju teorija zavjera...

Zašto su teorije zavjere žive nakon 50 godina?

zato jer je ljudima tesko shvatiti da bi osamljeni i mentalno nestabilni pobunjenik mogao posve sam nauditi instituciji predsjednika stoga je to genijalna i nedokuciva zavjera koja jos nije nasla ''prihvatljivo'' objasnjenje. nakon ubojstva je buknula i industrija zavjera, a svaka anomaliji iz istrage je prenapuhana, a nijedna od teorija ni danas nije potvrdena.



što vise godina prolazi, kennedy postaje sve veca ikona, ali djelomicno zbog atentata vise zbog intriga vezanih uz njegov zivot, on je bio model i dalje je americkim predsjednicima kada su u pitanju karizma, retorika, samr, stav, sposobnost vodenja..

by Brunhildica cerek

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.